Weather-Watch.com

Weather Display => WD Questions => Topic started by: Lars112 on July 29, 2018, 12:41:02 PM

Title: Problems with data on graph!
Post by: Lars112 on July 29, 2018, 12:41:02 PM
Sometimes my weather station can't send data to WD, and therefore some kind och "maximum" values for wind and gust showes up on WD... It looks like s*ht and the days maximum values for wind speed and gust become wrong.

Is there any solution for this problem?
Title: Re: Problems with data on graph!
Post by: Weather Display on July 30, 2018, 01:30:16 AM
I have put in place some better quality checks for that station type recently
so try a more recent update of WD
also you can set limits in WD , i.e so WD will ignore data outside those limits (see in control panel, offsets../limits)
Title: Re: Problems with data on graph!
Post by: Lars112 on August 07, 2018, 02:48:22 PM
Thank's! I've updated WD now.
I don't think "limit" is the solution... But great differences between two close measures may be a warning signal that something is wrong with the collected data. Ex: if the wind is 4,2 m/s and the minute after is 25,9 m/s  and next minute 4,2 m/s, WD should ignore the high value...
Is there a easy way to redraw the graph??
Regards
Lars
Title: Re: Problems with data on graph!
Post by: Weather Display on August 07, 2018, 07:08:36 PM
WD does have data spike checks for some of the weather stations that were prone to that (often was electrical interference -> adding RF Chokes/baluns on any cables helped...I would try that)

you can edit the logfile and then convert the logfile to data file