cloudy cloudy

Author Topic: WD incoming Data frozen in time  (Read 1279 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bgoldenjr

  • Posts: 8
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 76.0.3809.100
WD incoming Data frozen in time
« on: August 15, 2019, 12:27:42 AM »
I just noticed that at exactly 12:24PM on 17 July 2019, all my data froze at whatever it had been registering at the time. Data is transmitting to Weather Underground just fine. Weather Display (WD) is receiving some sort of data, but not the weather data. Once I got the program initially up and running, I have not changed anything. I am on WD V10.37S build 81, purchased 28 August 2018. Ambient Weather Station WS-2902A, Windows 7. What can I do to fix this? Thanks!

Update: Here's a link to my Weather Underground Weather Station page, so you can see data is being reported.
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/KOHWESTE49?cm_ven=localwx_pwsdash
« Last Edit: August 15, 2019, 12:34:40 AM by bgoldenjr »

Offline Weather Display

  • Posts: 87,430
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
    • Weather Display
Re: WD incoming Data frozen in time
« Reply #1 on: August 15, 2019, 04:34:03 AM »
Hi
is it a WH1081 type station that you have selected in WD?
what shows under view, debug info?

Offline bgoldenjr

  • Posts: 8
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 76.0.3809.100
Re: WD incoming Data frozen in time
« Reply #2 on: August 16, 2019, 12:12:51 AM »
I have attached a screen shot of my Station Selection as well as the raw data file at time of error.

This is my Debug Info:

Doing checking of time zone calculation
Daylight saving in use
Loaded all time records
Doing checking of time zone calculation
Daylight saving in use
Normal daily resetting wind/temperature daily value , day: 15
Normal daily resetting rain daily value , day: 15 rain today 0.0 mm
Doing checking of time zone calculation
Daylight saving in use
Doing checking of time zone calculation
Daylight saving in use
Connection failed com port 1

Offline Weather Display

  • Posts: 87,430
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
    • Weather Display
Re: WD incoming Data frozen in time
« Reply #3 on: August 16, 2019, 12:20:01 AM »
ah, i see you have it set to get data from ambienteather.net

see what shows in the separate running cronambientweathernet.exe program

Offline bgoldenjr

  • Posts: 8
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 76.0.3809.100
Re: WD incoming Data frozen in time
« Reply #4 on: August 16, 2019, 12:30:46 AM »
I am not able to locate cronambientweathernet.exe. Is it in the program installation folder on my computer or something I download from Weather-Display.com?

Offline bgoldenjr

  • Posts: 8
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 76.0.3809.100
Re: WD incoming Data frozen in time
« Reply #5 on: August 16, 2019, 12:42:13 AM »
I didn't think about this earlier, but AmbientWeather.net is receiving correct data as well. Is the problem that I am trying to load data from AmbientWeather.net when I should be loading it directly from the weather station?

Offline Weather Display

  • Posts: 87,430
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
    • Weather Display
Re: WD incoming Data frozen in time
« Reply #6 on: August 16, 2019, 12:48:49 AM »
the problem is the missing cronambientweathernet.exe is missing on your pc
your antivirus program might have deleted it
download and re install WD (full install)
(exit WD first)

Offline bgoldenjr

  • Posts: 8
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 76.0.3809.100
Re: WD incoming Data frozen in time
« Reply #7 on: August 16, 2019, 01:17:53 AM »
Just downloaded and installed fresh copy of Weather Display from WD website. Am now running version 10.37S build 99. I ran the stand-alone program, cronambientweathernet.exe, both default and as administrator, and receive no screen, no error message, nothing.

I have attached current Data Log File.  You'll see some of the data zeroed our at hour 21, min 8. That's where I shut the program down and did the reinstall. Program still does not report data from weather station.

Offline Weather Display

  • Posts: 87,430
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
    • Weather Display
Re: WD incoming Data frozen in time
« Reply #8 on: August 16, 2019, 01:30:43 AM »
you should see something in the cronambientweathernet program
after a little while of running (some sort of status message)

email me your ambientweather.net api access and I will test here

Offline bgoldenjr

  • Posts: 8
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 76.0.3809.100
Re: WD incoming Data frozen in time
« Reply #9 on: August 16, 2019, 05:57:36 PM »
Problem Solved! Ambient changed my API and I did not realize it. Once I replaced with new API, data started flowing. Is there any way to get the missing data?

Less learned is to check Weather Display all the time. :-)

Offline Weather Display

  • Posts: 87,430
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
    • Weather Display
Re: WD incoming Data frozen in time
« Reply #10 on: August 16, 2019, 06:40:59 PM »
you can set to have the data logger switch on under control panel, data logger
and then set the time/date to get the data from
but only the last 24 hours can be get back
but you also would need to delete the flat line data from the logfile, and then after the catch up, convert the updated log file to data file (and to last 31 days data file)..see under action, import logfiles...convert WD logfiles

Offline bgoldenjr

  • Posts: 8
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 76.0.3809.100
Re: WD incoming Data frozen in time
« Reply #11 on: August 16, 2019, 10:20:31 PM »
Hmmmm...if I can't go back to 17 July 2019, it probably isn't worth the effort to go back just 24 hours. I was wanting to maintain some continuity, but I guess I can just live with the data gap. Thanks for the suggestion, though!   :-)

Offline bgoldenjr

  • Posts: 8
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 76.0.3809.100
Re: WD incoming Data frozen in time
« Reply #12 on: August 16, 2019, 10:43:34 PM »
Also, for whatever reason, cronambientweathernet.exe, does not perform any visible function when I run it. Even ran it as Administrator. OS is Windows 7 on an HP desktop computer.

Offline Weather Display

  • Posts: 87,430
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
    • Weather Display
Re: WD incoming Data frozen in time
« Reply #13 on: August 17, 2019, 08:53:08 AM »
it should show in the window of the running program the raw data

 

cumulus