cloudy cloudy

Author Topic: Help understanding Max Average Windspeed reading in Main screen  (Read 160 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Trainman

  • Posts: 2
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 75.0.3770.100
I have noticed that the Max Average Windspeed in the Main screen is higher than the speed that WD passes to Meteotemplate (Via the API).
I have done some testing running Weather Link, Cumulus MX and WD at the same time with VirtualVP. I found out that the speed that WD delivers to Meteotemplate is the same Max Average, that both Cumulus an Weather Link have recorded at the same time. Also I can not found the Max Average Windspeed value from the main screen in the graph.
The strange thing is, that the "Current 10 min average" is the same in all three programs (give and take some 10th of m/s).

I Have ticked 10 min average in:
"Units" and in" Graph setup" and in "Rain/Wind/Barometer/Lightning" settings under "advanced/Misc settings".

WD Ver. 10.37S99

Kind regards

Kenneth

Offline Weather Display

  • Posts: 87,468
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Android 7.1.1
  • Chrome 75.0.3770.101
    • Weather Display
Re: Help understanding Max Average Windspeed reading in Main screen
« Reply #1 on: July 17, 2019, 06:20:58 PM »
What weather station type
And how much different?

Offline Trainman

  • Posts: 2
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 75.0.3770.142
Re: Help understanding Max Average Windspeed reading in Main screen
« Reply #2 on: July 19, 2019, 03:32:21 PM »
Ok
Sorry that forgot to write the name of my weather station  :oops:.

WD Ver. 10.37S99
Windows 10 64 bit
Davis Vantage Pro2
www.kvistgaardvejr.dk

I have send you a PM with some files.

Regards
« Last Edit: July 19, 2019, 07:50:44 PM by Trainman »