cloudy cloudy

Author Topic: Davis Instruments 'WeatherLink Live'  (Read 3294 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Weather Display

  • Posts: 87,237
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 74.0.3729.169
    • Weather Display
Re: Davis Instruments 'WeatherLink Live'
« Reply #60 on: June 03, 2019, 07:42:58 PM »
I have done an update to fix where rain was not being picked up :)
support as also been added to the Mac and Linux versions now too
and I fixed an error in the crondaviswll
« Last Edit: June 03, 2019, 08:46:14 PM by Weather Display »

Offline R_o_B

  • Posts: 341
  • Maple Bay, British Columbia, Canada
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Firefox 52.0
    • Tzouhalem-Maple Bay Weather
Re: Davis Instruments 'WeatherLink Live'
« Reply #61 on: June 04, 2019, 02:43:21 AM »
Thanks, Brian.

I will re-start my WD with WLL support, I will update that WD and will report - might take a few hours. Unfortunately, no rain is expected until Wednesday and/or Thursday night.
R_o_B
---
eMail: weather@tzweather.org

Offline sashermanx

  • Posts: 5
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
Re: Davis Instruments 'WeatherLink Live'
« Reply #62 on: August 11, 2019, 07:31:07 PM »
Is there an issue with Average Wind Speed and Current Wind Speed on Weather Display when using Weather Link Live?  Now that I have changed to Weather Link Live from Weather Link IP, the wind speed no longer updates.  Is this maybe due to having a separate Davis wireless Anemometer / Sensor Transmitter?  Do I need to configure Weather Display differently for this type of set up with Weather Link Live?

Offline Weather Display

  • Posts: 87,237
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
    • Weather Display
Re: Davis Instruments 'WeatherLink Live'
« Reply #63 on: August 11, 2019, 07:51:58 PM »
ah, WD might not be picking up that data correctly, with your configuration
I will need a copy of the Daviswll.txt file

Offline sashermanx

  • Posts: 5
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
Re: Davis Instruments 'WeatherLink Live'
« Reply #64 on: August 11, 2019, 08:30:16 PM »
Here is a copy of my Daviswll.txt file :)  thx!

Offline Weather Display

  • Posts: 87,237
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
    • Weather Display
Re: Davis Instruments 'WeatherLink Live'
« Reply #65 on: August 11, 2019, 08:44:00 PM »
OK,I see the problem
the windspeed data is in the second lot of data (second sendsor)
the first lot of data the windspeed data is NULL data
so I just need to detect that and then use the second lot of data
I will work on that and let you know

Offline Weather Display

  • Posts: 87,237
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
    • Weather Display
Re: Davis Instruments 'WeatherLink Live'
« Reply #66 on: August 11, 2019, 08:56:59 PM »
I also need the file
Daviswlludpdata.txt

for the real time windspeed data

Offline sashermanx

  • Posts: 5
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
Re: Davis Instruments 'WeatherLink Live'
« Reply #67 on: August 11, 2019, 09:00:30 PM »
Attached is a copy of Daviswlludpdata.   Thank you so much!!

Offline Weather Display

  • Posts: 87,237
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
    • Weather Display
Re: Davis Instruments 'WeatherLink Live'
« Reply #68 on: August 11, 2019, 09:18:55 PM »
OK, yup, the first lot sensor data is NULL for windspeed
so I need to detect that then use the second lot of data

Offline Weather Display

  • Posts: 87,237
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
    • Weather Display
Re: Davis Instruments 'WeatherLink Live'
« Reply #69 on: August 11, 2019, 09:40:39 PM »
got that sorted
use a new .zip update of WD, ready to download now

Offline sashermanx

  • Posts: 5
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 76.0.3809.100
Re: Davis Instruments 'WeatherLink Live'
« Reply #70 on: August 11, 2019, 11:22:50 PM »
Looks like that fixed it.  Thank you!!!!

 

cumulus