cloudy cloudy

Author Topic: no solar or uv readings  (Read 230 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AM1234

  • Posts: 394
  • Beamsville, Ontario, Canada
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 64.0.3282.140
    • Beamsville Weather Station
no solar or uv readings
« on: April 12, 2019, 03:45:31 PM »
Recently, WD is not displaying my solar or uv readings. I've checked all my settings and all seems fine. WeatherLink and Cumulus are displaying my solar and uv data. Did I miss a setting somewhere?
Ann-Marie
Beamsville, Ontario, Canada

Offline Weather Display

  • Posts: 86,484
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 73.0.3683.86
    • Weather Display
Re: no solar or uv readings
« Reply #1 on: April 12, 2019, 07:02:40 PM »
what weather station type?

Offline AM1234

  • Posts: 394
  • Beamsville, Ontario, Canada
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 64.0.3282.140
    • Beamsville Weather Station
Re: no solar or uv readings
« Reply #2 on: April 12, 2019, 10:04:42 PM »
Hi Brian: It's a VP2 to which I added the solar and uv sensors some years ago. WD had been displaying the readings up to now.
Ann-Marie
Beamsville, Ontario, Canada

Offline Weather Display

  • Posts: 86,484
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 73.0.3683.86
    • Weather Display
Re: no solar or uv readings
« Reply #3 on: April 13, 2019, 03:29:26 AM »
what version/build of WD?

Offline Weather Display

  • Posts: 86,484
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 73.0.3683.86
    • Weather Display
Re: no solar or uv readings
« Reply #4 on: April 13, 2019, 03:35:45 AM »
solar and UV is showing on my WU new style web page now I see
one thing
make sure you have the switch on in the solar setup in WD (control panel, solar setup)

what version/build of WD?

Offline AM1234

  • Posts: 394
  • Beamsville, Ontario, Canada
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 64.0.3282.140
    • Beamsville Weather Station
Re: no solar or uv readings
« Reply #5 on: April 13, 2019, 02:40:13 PM »
WD version 10.37S93 and the switch is on, thanks Brian.
Ann-Marie
Beamsville, Ontario, Canada

Offline Weather Display

  • Posts: 86,484
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 73.0.3683.86
    • Weather Display
Re: no solar or uv readings
« Reply #6 on: April 13, 2019, 07:10:38 PM »
you can see what data is sent to WU in the sentwudata.txt file
do you see solar data there?
also does the solar data show in WD, eg above the windspeed dial etc?

Offline AM1234

  • Posts: 394
  • Beamsville, Ontario, Canada
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 64.0.3282.140
    • Beamsville Weather Station
Re: no solar or uv readings
« Reply #7 on: April 13, 2019, 07:56:38 PM »
There is no solar or uv data being sent to WU and no display in WD above the wind dial. It's unusual as my data is displaying in my other weather programs.
Ann-Marie
Beamsville, Ontario, Canada

Offline Weather Display

  • Posts: 86,484
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 73.0.3683.86
    • Weather Display
Re: no solar or uv readings
« Reply #8 on: April 13, 2019, 07:57:50 PM »
do you have set in the weather station type, Davis setup, that you have solar +uv?

Offline AM1234

  • Posts: 394
  • Beamsville, Ontario, Canada
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 64.0.3282.140
    • Beamsville Weather Station
Re: no solar or uv readings
« Reply #9 on: April 13, 2019, 08:01:25 PM »
Yes. I've been using WD a very long time and the settings have been the same. I did just go over all the settings again just to make sure :)
Ann-Marie
Beamsville, Ontario, Canada

Offline Weather Display

  • Posts: 86,484
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 73.0.3683.86
    • Weather Display
Re: no solar or uv readings
« Reply #10 on: April 13, 2019, 08:02:08 PM »
the best thing is email me your settings files and I will check/test here
(there is a FAQ on how to do that)

Offline AM1234

  • Posts: 394
  • Beamsville, Ontario, Canada
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 64.0.3282.140
    • Beamsville Weather Station
Re: no solar or uv readings
« Reply #11 on: April 13, 2019, 08:04:48 PM »
Will do, Brian, thanks very much.
Ann-Marie
Beamsville, Ontario, Canada

Offline Weather Display

  • Posts: 86,484
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 73.0.3683.103
    • Weather Display
Re: no solar or uv readings
« Reply #12 on: April 13, 2019, 11:53:08 PM »
have not seen the email with your settings yet?
all you need to do is go action, back up windows registry settings, in WD
and email me the file databackup42019.zip that is created
from the WD databackup folder

Offline AM1234

  • Posts: 394
  • Beamsville, Ontario, Canada
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 64.0.3282.140
    • Beamsville Weather Station
Re: no solar or uv readings
« Reply #13 on: April 14, 2019, 12:07:26 AM »
I sent it a few hours ago to info@weather-display.com
Ann-Marie
Beamsville, Ontario, Canada

Offline Weather Display

  • Posts: 86,484
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 73.0.3683.103
    • Weather Display
Re: no solar or uv readings
« Reply #14 on: April 14, 2019, 12:10:05 AM »
maybe it bounced for what ever reason
try sending to
hamiltonbrian6@gmail.com

 

cumulus