cloudy cloudy

Author Topic: WXSIMATE: Could not establish secure channel for SSL/TLS  (Read 425 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline David W

  • Posts: 2,010
  • Isle of Skye, Scotland
  • OS/Browser:
  • (Linux Mint)
  • Firefox 52.0
    • 24 Elgol
WXSIMATE: Could not establish secure channel for SSL/TLS
« on: March 23, 2019, 10:52:35 AM »
WXSIMATE is showing this type of error for METAR, SYNOP & RAOB.

The Internet connection is fine.

Any ideas?

PS. This is WXSIMATE 6.1 (I haven't upgraded since 2016, because usually it just works. :)
Regards
David

Offline Budgie

  • Martin
  • Global Moderator
  • Posts: 6,011
  • CWOP: CW7959
  • Lochaber, Scotland
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Firefox 65.0
    • Lochaber-Weather
Re: WXSIMATE: Could not establish secure channel for SSL/TLS
« Reply #1 on: March 23, 2019, 12:35:14 PM »
You need to bite the bullet and update, David.  :D
Most, if not all, of the data feeds have now switched to using https and the latest update from Tom accounts for this and should solve your problem.

Offline David W

  • Posts: 2,010
  • Isle of Skye, Scotland
  • OS/Browser:
  • (Linux Mint)
  • Firefox 52.0
    • 24 Elgol
Re: WXSIMATE: Could not establish secure channel for SSL/TLS
« Reply #2 on: March 23, 2019, 01:28:23 PM »
You need to bite the bullet and update, David.  :D
Fine. Will do. Thanks. :D

The point at "which 'If it ain't broke don't fix it" falls down is when it breaks. ;)

PS. Hi to all the folks I used to know here (username 'skyewright'). The station is still going but other things have a higher priority for my time right now.
Regards
David

Offline David W

  • Posts: 2,010
  • Isle of Skye, Scotland
  • OS/Browser:
  • (Linux Mint)
  • Firefox 52.0
    • 24 Elgol
Re: WXSIMATE: Could not establish secure channel for SSL/TLS
« Reply #3 on: March 23, 2019, 03:44:48 PM »
WxSim 2019 Build 1.1 now installed. WXSIMATE can now collect data just fine. :D

Thanks again.
Regards
David

Offline Budgie

  • Martin
  • Global Moderator
  • Posts: 6,011
  • CWOP: CW7959
  • Lochaber, Scotland
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Firefox 65.0
    • Lochaber-Weather
Re: WXSIMATE: Could not establish secure channel for SSL/TLS
« Reply #4 on: March 23, 2019, 04:46:42 PM »
See, it's not that hard!!  :lol:

I'll wave as I pass you on the ferry out to Muck on Monday.  :wink:
One of my work colleges has moved near you, have you seen a Coastguard vehicle around the village lately?

Offline David W

  • Posts: 2,010
  • Isle of Skye, Scotland
  • OS/Browser:
  • Win XP
  • Firefox 52.0
    • 24 Elgol
Re: WXSIMATE: Could not establish secure channel for SSL/TLS
« Reply #5 on: March 23, 2019, 06:24:44 PM »
I'll wave as I pass you on the ferry out to Muck on Monday.  :wink:
Weather permiting. ;)
Looks okay at the moment.

One of my work colleges has moved near you, have you seen a Coastguard vehicle around the village lately?
Not yet, but we are quite tucked away (the road is within 20m of the house, but 10 m above us!) so we don't see traffic unless we look.
Regards
David