cloudy cloudy

Author Topic: Download via FTP Not Working  (Read 574 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline embayweather

  • Posts: 289
  • NW Lancashire, UK
  • OS/Browser:
  • Mac OS X 10.14.3
  • Chrome 72.0.3626.119
    • Lancastrian Imaging
Download via FTP Not Working
« on: March 06, 2019, 03:20:50 PM »
I have been trying for some time to get the downloads section working on my system. I currently run WD 10.37579 through Parallels on my brand new iMac using the latest OS. It is giving the same results as my last imac, i.e. nothing unless I press the Test button in which case all is well. It will not do it automatically. I have tried with each of the 1, 2, and 3 settings. Each is the same. I completely rebuilt one settings download to see if there was anything I had done wrong with web addresses etc.  Still nothing. Hence part of the reason to but a new computer to see if that was the problem.  Both Imacs have a wired link to the internet so I can rule out a wireless problem. I have attached a screen shot of one of the setups, but they are all very similar. Brian kindly offered to help with this before but I have been very ill since. So most of the illness behind me, and a brand new machine, I am hoping that I can find a solution.

Online Weather Display

  • Posts: 86,914
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 72.0.3626.121
    • Weather Display
Re: Download via FTP Not Working
« Reply #1 on: March 06, 2019, 05:49:25 PM »
post a screen shot of your connections setup screen

Offline embayweather

  • Posts: 289
  • NW Lancashire, UK
  • OS/Browser:
  • Mac OS X 10.14.3
  • Chrome 72.0.3626.119
    • Lancastrian Imaging
Re: Download via FTP Not Working
« Reply #2 on: March 07, 2019, 09:50:06 AM »
Please find my Connections screen as requested. I will not be able to follow up for a day or two as I am going away for treatment.

Online Weather Display

  • Posts: 86,914
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 72.0.3626.121
    • Weather Display
Re: Download via FTP Not Working
« Reply #3 on: March 07, 2019, 05:13:13 PM »
post here the actual URL to the download images so I can test here

I actually download a satellite image myself and that does work ok

I presume WD is set to  get live data from your weather station?

Offline embayweather

  • Posts: 289
  • NW Lancashire, UK
  • OS/Browser:
  • Mac OS X 10.14.3
  • Chrome 72.0.3626.119
    • Lancastrian Imaging
Re: Download via FTP Not Working
« Reply #4 on: March 09, 2019, 12:53:52 PM »
WD takes in live data from my weather station. The images from the downloads go straight to my computer and nowhere else. If I do it via the Test button there is no problem. If I leave it to be done via schedule nothing happens. I have checked the URL of the ones I want to download, like the Bracknell synop at http://old.wetterzentrale.de/pics/bracka.gif. I have checked the connections, not least because they work on Test! I am not sure how the schedule can be set up any differently!

Online Weather Display

  • Posts: 86,914
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 72.0.3626.121
    • Weather Display
Re: Download via FTP Not Working
« Reply #5 on: March 09, 2019, 02:53:45 PM »
I just tested here and its working
for that url

is there any error in WD under view, program event log?
try setting the times to download at a different time to any other set times in WD
e.g try as a test setting to a few minutes ahead of time, via the manual set time (where you set the hour and minute)
as a test

Offline embayweather

  • Posts: 289
  • NW Lancashire, UK
  • OS/Browser:
  • Mac OS X 10.14.3
  • Chrome 72.0.3626.119
    • Lancastrian Imaging
Re: Download via FTP Not Working
« Reply #6 on: March 10, 2019, 12:26:10 PM »
Thank you for that advice Brian. I will let you know the outcome.


Offline embayweather

  • Posts: 289
  • NW Lancashire, UK
  • OS/Browser:
  • Mac OS X 10.14.3
  • Chrome 72.0.3626.121
    • Lancastrian Imaging
Re: Download via FTP Not Working
« Reply #7 on: March 14, 2019, 12:56:31 PM »
Just to let you know that your suggestion worked perfectly. I have tried it for a few days now and all is well.

Many thanks