cloudy cloudy

Author Topic: cronlazersnow.exe won't run  (Read 611 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline niko

  • syzygy
  • Global Moderator
  • Posts: 27,601
  • Crystal Ball broken! Please post the URL.
  • Northern California, U.S.A.
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 70.0.3538.77
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #15 on: November 10, 2018, 01:16:51 AM »
I get 11/10/2018 10:47 AM

Offline Dennis48755

  • Posts: 97
  • Sand Point, Michigan
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Firefox 63.0
    • Sand Point Michigan Weather
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #16 on: November 10, 2018, 01:24:06 AM »
Just tried the DL on another computer, same file as previous 11/09/2018 16:47

Offline Dennis48755

  • Posts: 97
  • Sand Point, Michigan
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Firefox 63.0
    • Sand Point Michigan Weather
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #17 on: November 10, 2018, 01:30:10 AM »
Brian,

I would like to break until tomorrow, I'm preparing a late dinner.

Thanks for your help.

Dennis

Offline niko

  • syzygy
  • Global Moderator
  • Posts: 27,601
  • Crystal Ball broken! Please post the URL.
  • Northern California, U.S.A.
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 70.0.3538.77
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #18 on: November 10, 2018, 01:39:05 AM »
Just tried the DL on another computer, same file as previous 11/09/2018 16:47

Strange :dontknow:

Offline mikeym

  • Posts: 1,270
  • Thornhurst, Pa USA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 63.0
    • MikeyMs Thornhurst,PA Weather
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #19 on: November 10, 2018, 02:07:06 PM »
Just tried the D/L here and it's showing the latest update 11/10/2018 10:47 am
 :?

MikeyM
http://mikeymsweather.com/

Another VERY Happy WD user
Shuttle XS36v4 8 GB RAM
Davis Vantage Pro 2 wireless w/ Davis solar sensor
Laser Snow Depth Sensor LR4/Fluke 414D working in WD thanks to Brian

Offline mikeym

  • Posts: 1,270
  • Thornhurst, Pa USA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 63.0
    • MikeyMs Thornhurst,PA Weather
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #20 on: November 10, 2018, 05:11:01 PM »
OK after testing the latest version it does not recognize the laser or take any readings. It also does not start LRTimelog.

First screenshot is previously working version. version dated 4/6/2018 LRTimelog correctly starts.

Second screenshot is the latest version.

Third screenshot is what is shown after several minutes, but LRTimelog doesn't start.

 :?

MikeyM
http://mikeymsweather.com/

Another VERY Happy WD user
Shuttle XS36v4 8 GB RAM
Davis Vantage Pro 2 wireless w/ Davis solar sensor
Laser Snow Depth Sensor LR4/Fluke 414D working in WD thanks to Brian

Offline Breezy

  • Indian Trail Weather
  • Posts: 363
  • Hessville, NY, U.S.A.
    • baldwinj1
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 63.0
    • Indian Trail Weather
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #21 on: November 10, 2018, 05:43:38 PM »
I've been reading this thread and can only provide my 2 cents worth that my "cronlazersnow" is running perfect and I have no issues. It ran great all through last season and is running great now. I'm very happy with the program and don't want to download any modified versions as the current version is fine (at least for me). "If it isn't broke don't fix it". Maybe there is some other related file that is missing or corrupt?

Perhaps some of the other 8 or 10 users can comment on their current experiences when the snow arrives at their locations.

« Last Edit: November 10, 2018, 06:00:12 PM by Breezy »
Jeff

W7-64, Intel Z170A 16 GB RAM
Davis VP2 Plus & Soil Moisture/Temp Sensors, Laser Snow Sensor LR4/Fluke 414D, 4 Webcams

Offline Weather Display

  • Posts: 85,309
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 70.0.3538.77
    • Weather Display
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #22 on: November 11, 2018, 12:29:13 AM »
Mikeym, try another download
(vers 2.9)

Offline mikeym

  • Posts: 1,270
  • Thornhurst, Pa USA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 63.0
    • MikeyMs Thornhurst,PA Weather
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #23 on: November 11, 2018, 01:22:16 AM »
HI Brian
Looks like 2.9 is working correctly. I checked the 2 boxes in WD  "Setup/Advanced Misc" "Enable" USB Laser sensor and "use cronlaser.exe", "Save & Exited" WD and when I restarted it "cronlasersnow" and "LRTimelog" started normally. I'm taking 5 minute readings now and they are correct. Also the logging in "Input Daily weather" "Snow Input" is updating correctly.

Thanks

 :D

MikeyM
http://mikeymsweather.com/

Another VERY Happy WD user
Shuttle XS36v4 8 GB RAM
Davis Vantage Pro 2 wireless w/ Davis solar sensor
Laser Snow Depth Sensor LR4/Fluke 414D working in WD thanks to Brian

Offline Dennis48755

  • Posts: 97
  • Sand Point, Michigan
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Firefox 63.0
    • Sand Point Michigan Weather
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #24 on: November 11, 2018, 02:06:13 AM »
I still get the ERROR: Device cannot be opened at time/date message. After pressing Start LRTimelog runs and logs measurements.

After about 5 minutes the "restarting LRttimelog.exe" message appeared and LRTimelog started up again.

Dennis

Offline Weather Display

  • Posts: 85,309
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 70.0.3538.77
    • Weather Display
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #25 on: November 11, 2018, 02:15:22 AM »
for some reason the program can not connect to your device
which is a hardware issue on hour end
try a pc reboot

Offline Breezy

  • Indian Trail Weather
  • Posts: 363
  • Hessville, NY, U.S.A.
    • baldwinj1
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 63.0
    • Indian Trail Weather
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #26 on: November 11, 2018, 03:12:38 AM »
Dennis check to see if you have the file "HID.dll" located in your Weather Display folder. If so, copy and save this file to another location in case you need to reinstall it. Then delete this "HID.dll" file from your Weather Display folder and see if the program will run correctly. Just a thought ... Worth a try.

Check out this forum link. Maybe helpful, maybe not ...

https://www.weather-watch.com/smf/index.php/topic,65899.msg530175.html#msg530175
« Last Edit: November 11, 2018, 03:52:25 AM by Breezy »
Jeff

W7-64, Intel Z170A 16 GB RAM
Davis VP2 Plus & Soil Moisture/Temp Sensors, Laser Snow Sensor LR4/Fluke 414D, 4 Webcams

Offline Dennis48755

  • Posts: 97
  • Sand Point, Michigan
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Firefox 63.0
    • Sand Point Michigan Weather
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #27 on: November 11, 2018, 07:14:01 PM »
Thanks Jeff, I have confirmed HID.dll has been renamed, now deleted.

Dennis

Offline Breezy

  • Indian Trail Weather
  • Posts: 363
  • Hessville, NY, U.S.A.
    • baldwinj1
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 63.0
    • Indian Trail Weather
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #28 on: November 11, 2018, 09:47:03 PM »
Did that resolve the problem?
Jeff

W7-64, Intel Z170A 16 GB RAM
Davis VP2 Plus & Soil Moisture/Temp Sensors, Laser Snow Sensor LR4/Fluke 414D, 4 Webcams

Offline Dennis48755

  • Posts: 97
  • Sand Point, Michigan
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Firefox 63.0
    • Sand Point Michigan Weather
Re: cronlazersnow.exe won't run
« Reply #29 on: November 12, 2018, 02:43:49 AM »
No it didn't,  sorry I wasn't clear.

What's strange, is I haven't really changed my configuration since everything was working last winter. Other than an occasional WD & Win10 update. I just plugged in the sensor and attempted to start cronlazersnow. and was baffled when it wouldn't run. Which I now believe was due to that version of cronlazersnow not able to handle the error I'm getting.

Also, all of the Porcupine util's work with no errors/problems.

And WD may actually be working without cronlazersnow showing it. Ive been busy with visiting relatives so I haven't paid close attention. But it looks like cronlazersnow starts LRTimeLog which appears to be feeding the measurements to WD's snow input screen.

I'm not sure if cronlazersnow.exe can run standalone (including AtUsbHid.dll) without a WD installation, but I tried it on another Win10 PC and got the same symptoms; cronlazersnow runs posting the error, but when started, runs LRTimeLog like it should.

I'm hoping to be able to spend more time with it tomorrow.

Dennis