cloudy cloudy

Author Topic: Noaa and averages/extremes problem  (Read 289 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DougW

  • Posts: 126
  • Ardmore, OK
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 69.0.3497.100
    • Ardmore Weather Live
Noaa and averages/extremes problem
« on: October 12, 2018, 03:18:24 AM »
Went in to WD to correct rainfall(tipping bucket hung) and now both reports are incorrect. The averages/extremes now start on 10/12/18 thru 10/29/18 with no data shown for the first 11 days of October. The NOAA report, which will upload soon, shows only the data below. I pushed the update the entire month when all this occurred. Tried converting the logfile to data via action, convert WD logfiles to data files but nothing. If I try to view any of the days that are missing the page is blank with no data. Any help on this would be appreciated.
Weather Display 10.37S-(b65)

Thanks, Doug


DAY   TEMP    HIGH   TIME     LOW    TIME      DAYS     DAYS    RAIN   SPEED   HIGH    TIME      DIR
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
11    74.0   078.7   14:46    69.3   07:22     00.0     07.2   -----               
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
72.7 (74.0)   93.8  day 19     47.9  day 11   007.2    154.8   05.75   02.0     029   day 26     ESE
Max >=  86: 9
Min <=  86: 19
Max Rain: 4.99 ON 21-10-18
Days of Rain: 9 (> .008in) 4 (> .08in) 2 (> 0.8in)
« Last Edit: October 12, 2018, 05:50:52 AM by DougW »

Offline DougW

  • Posts: 126
  • Ardmore, OK
  • OS/Browser:
  • Android 5.1.1
  • Chrome 69.0.3497.100
    • Ardmore Weather Live
Re: Noaa and averages/extremes problem
« Reply #1 on: October 24, 2018, 02:34:47 PM »
Any help on this? Thought I would be able to edit the NOAA report at the end of the month after saving the first 11 days but since then it hasn't updated correctly. Every day the report only shows the previous day. Example: http://www.ardmoreweatherlive.com/wx10.php Looks like after 11 years I'm going to have my first 'blank'month.

Doug

« Last Edit: October 24, 2018, 02:37:30 PM by DougW »

Offline DougW

  • Posts: 126
  • Ardmore, OK
  • OS/Browser:
  • Android 5.1.1
  • Chrome 69.0.3497.100
    • Ardmore Weather Live
Re: Noaa and averages/extremes problem
« Reply #2 on: October 24, 2018, 04:26:58 PM »
Tried converting the logfile to data via action, convert WD logfiles to data files again and looks like the data has filled in from 10/11 up to yesterday. Think that this will be overwritten again at midnight.....the daily summary still shows the incorrect data filled in thru 10/30 for some reason.

Doug

Offline Weather Display

  • Posts: 85,438
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 69.0.3497.100
    • Weather Display
Re: Noaa and averages/extremes problem
« Reply #3 on: October 24, 2018, 06:16:01 PM »
does the logfile contain all the data for the month?
also what version/build of WD?

Offline DougW

  • Posts: 126
  • Ardmore, OK
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 69.0.3497.100
    • Ardmore Weather Live
Re: Noaa and averages/extremes problem
« Reply #4 on: October 24, 2018, 10:43:09 PM »
Thank you so much for the reply. log file 102018lg? Starts on 10/11/18

*I do report to WU if that might be an option to recover data?

Weather Display 10.37S-(b65)
« Last Edit: October 24, 2018, 11:06:53 PM by DougW »

Offline Weather Display

  • Posts: 85,438
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 69.0.3497.100
    • Weather Display
Re: Noaa and averages/extremes problem
« Reply #5 on: October 25, 2018, 12:30:36 AM »
not sure why you have missing data in your logfile
yes your WU data can be used as a data source (ie to import data..see under action, import logfiles...)

I see that you are using a relatively old version of WD (from Feb this year). I would try using the latest

 

cumulus