cloudy cloudy

Author Topic: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid  (Read 1870 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline HedleyP

  • Posts: 41
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Digital Essence Web Design & Hosting
Re: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid
« Reply #15 on: January 12, 2018, 09:20:31 AM »
Hi,

that would be great thanks.

I've tested again on the Pi and I am definitely not getting:

Windspeed
Gustspeed
Direction

as these are all 0 values.

And the Barometer reading is incorrect compared to what I see on the Windows version and the weather station base station.

The temperature and Humidity are correct

This is what I see in the console:

Code: [Select]
data read length ->15
 01 FF FF 00 42 C1 29 00 62 28 00 00 20 D6 01 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
temperature found, sensor # 0
Temperature data found
Baro Data OK
send PC ready result 1
Current data 08:49:41: Temperature= 4.1 Windspeed =0.0 Gustspeed =0.0 Direction =0 Humidity=98 Barometer=1013.0 Daily Rain=0.0
data read length ->-1
send PC ready result 1
data read length ->-1
send PC ready result 1
data read length ->-1
send PC ready result 1
data read length ->-1
send PC ready result 1
**** doing minute routines now 08:50:03
**** updating clientraw extra files
**** updating data logs
cronftpreal: no process found

and this is the contents of my clientraw.txt file uploaded to my FTP server

Code: [Select]
12345 0.0 0.0 0 4.1 98 1013.0 0.0 0.0 0.0 0.000 0.000 0.0 0 0.0 3 0.0 0 0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0 0 0 08 51 40 Innerleithen-08:51:40 0 0 12 1 0 0 0 0 0 0 0 4.1 3.0 13.0 1.5 3 Dry 0.0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0.0 3.8 118.4 12/1/2018 10.8 -1.1 13.0 1.5 0.0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 13.0 13.0 6.1 1.5 1.5 1.7 1.7 1.7 1.7 2.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 13.0 1.5 4.1 0.0 0 --- --- 0 0 0 0.0 0.0 0 0 0 0 0 0.0 18.3 0.0 3.2 1013.0 1013.0 0 00:00:00 00:00:00 12.0 -0.1 3.8 -1.9 0 2018 2018 -1 1 -1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0.0 0.0 0.0 4.0 0.0 0.0 0.0 98 78 !!CWD_console_13.0!!
I just wanted to point out that although you suggested I wouldn't need to, I was able install libhid, but I haven't installed libusb as per the Pi install instructions. I did though copy all the files from consolewdfiles/deploy to the systemfolders .

1.3 install libusb

1.3.1 download from  http://www.libusb.org/

1.3.2 in a terminal-window go into that folder and type
sudo ./configure --prefix=/usr --disable-static && make
  at the end you will get an error 1, ignore those
sudo make install
  this finishes without errors

- - - - - - this finishes the first step



If I can provide any further information please say. And I will of course be chucking a donation your way as this program is fab and I really appreciate your help.
« Last Edit: January 12, 2018, 09:23:56 AM by HedleyP »

Offline Weather Display

  • Posts: 85,069
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Weather Display
Re: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid
« Reply #16 on: January 12, 2018, 09:59:54 PM »
it looks like for you, its not passing the CRC error checks, etc
you could try carrying on with installing and configuring libusb

it does work for others with a wmr100 (and it does work OK here too)

Offline HedleyP

  • Posts: 41
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Digital Essence Web Design & Hosting
Re: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid
« Reply #17 on: January 13, 2018, 11:17:51 AM »
it looks like for you, its not passing the CRC error checks, etc
you could try carrying on with installing and configuring libusb

it does work for others with a wmr100 (and it does work OK here too)

That's encouraging. I will continue with installing libusb and then if I have no luck, see if I can grab a working iso of someones server and use that instead.

EDIT

AFAIK libusb is installed already

Code: [Select]
sudo apt-get install libusb-dev
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
libusb-dev is already the newest version (2:0.1.12-30).
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

Just to note. The "ConsoleWD for Raspberry Pi Setup Instructions" instructions at: https://www.weather-watch.com/smf/index.php/topic,59286.0.html need to be updated as the url to obtain libusb is incorrect.

"libusb is a cross-platform user-mode library that provides access to USB devices. The project website is at libusb.info. The old project site libusb.org should not be used."
« Last Edit: January 13, 2018, 11:27:12 AM by HedleyP »

Offline HedleyP

  • Posts: 41
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Digital Essence Web Design & Hosting
Re: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid
« Reply #18 on: January 13, 2018, 06:12:35 PM »
Ok.

I've installed the image created by Peter (https://www.weather-watch.com/smf/index.php?action=profile;u=31636) and am still seeing the same issue.

Temp is reading correctly
Humidity is reading correctly
Windspeed is 0
Gustspeed is 0
Baromter is showing 1013.0

As before. All these sensors worked correctly on my Windows version of WD.


Code: [Select]
data read length ->50
 FF FF 30 60 00 00 0B 12 0D 01 12 00 CD 00 FF FF 00 46 E2 13 F6 03 34 02 FF FF 00 48 08 0C 0B B0 00 00 20 37 01 FF FF 00 42 00 BD 00 31 50 00 00 20 A0
send PC ready result 1
data read length ->15
 01 FF FF 00 42 C1 9A 00 5C 8C 00 00 20 A5 02 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
temperature found, sensor # 0
Temperature data found
Baro Data OK
send PC ready result 1
Current data : Temperature= 14.4 Windspeed =0.0 Gustspeed =0.0 Direction =0 Humidity=92 Barometer=1013.0 Daily Rain=0.0


Offline HedleyP

  • Posts: 41
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Digital Essence Web Design & Hosting
Re: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid
« Reply #19 on: January 13, 2018, 07:18:13 PM »
it looks like for you, its not passing the CRC error checks, etc
you could try carrying on with installing and configuring libusb

it does work for others with a wmr100 (and it does work OK here too)

Just noticed. I've got an WMR180 not a 100.

I select the 100 in consolewd as that is what I select in the Windows version.



Is this perhaps the issue? The 180 isn't actually supported in consolewd?




Offline Weather Display

  • Posts: 85,069
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Weather Display
Re: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid
« Reply #20 on: January 13, 2018, 07:27:11 PM »
i wonder if there is data packets missing
i.e I might need to increase the time out

Offline Weather Display

  • Posts: 85,069
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Weather Display
Re: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid
« Reply #21 on: January 13, 2018, 07:43:42 PM »
try setting in the config.txt
wmr200 data read delay=
default is 1000
try increasing that
(restart consolewd)

Offline HedleyP

  • Posts: 41
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Digital Essence Web Design & Hosting
Re: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid
« Reply #22 on: January 13, 2018, 09:47:45 PM »
try setting in the config.txt
wmr200 data read delay=
default is 1000
try increasing that
(restart consolewd)

Thanks.

I've increased it to 5000 and then 15000 but still get the same issue.

Code: [Select]
wmr200 data read delay= 5000
Code: [Select]
data read length ->50
 FF FF 30 60 00 00 2D 15 0D 01 12 00 F2 00 FF FF 00 46 E3 03 F7 03 26 02 FF FF 00 48 08 0C 1C C0 01 01 00 3A 01 FF FF 00 42 00 C0 00 30 50 00 00 20 A2
send PC ready result 1
data read length ->15
 01 FF FF 00 42 C1 2A 00 58 1E 00 00 20 C3 01 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
temperature found, sensor # 0
Temperature data found
Baro Data OK
send PC ready result 1
Current data : Temperature= 3.2 Windspeed =0.0 Gustspeed =0.0 Direction =0 Humidity=88 Barometer=1013.0 Daily Rain=0.0

Offline Weather Display

  • Posts: 85,069
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Weather Display
Re: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid
« Reply #23 on: January 13, 2018, 10:11:41 PM »
the barometer reading of 1013 is just the default reading
I will add some more debug code around the baro data that has come in (e.g  the crc error check etc)

Offline Weather Display

  • Posts: 85,069
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Weather Display
Re: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid
« Reply #24 on: January 13, 2018, 10:46:03 PM »
try
http://www.weather-display.com/downloadfiles/consolewdtest.zip


more debug info about the barometer data (just concentrating on one thing at a time )

Offline HedleyP

  • Posts: 41
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Digital Essence Web Design & Hosting
Re: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid
« Reply #25 on: January 13, 2018, 11:17:57 PM »
That's the new consolewd in place and this is what I'm seeing:


Code: [Select]
send PC ready result 1
data read length ->15
 01 FF FF 00 42 C1 29 00 59 1E 00 00 20 C3 01 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
 baro crc sum 151 crc 451
temperature found, sensor # 0
Temperature data found
Baro Data OK
send PC ready result 1
Current data 23:16:46: Temperature= 3.1 Windspeed =0.0 Gustspeed =0.0 Direction =0 Humidity=89 Barometer=1013.0 Daily Rain=0.0

Offline Weather Display

  • Posts: 85,069
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Weather Display

Offline HedleyP

  • Posts: 41
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Digital Essence Web Design & Hosting
Re: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid
« Reply #27 on: January 14, 2018, 10:58:38 AM »
I've tested the new version and no difference in readings.

I do notice that it no longer says "Baro Data OK"

Also of note. the temp was showing as 3.5C before and after on Windows and on the base station. On the Pi it was showing as 2.5C

Here is the output.

Interesting that 1013 is the default value. I was wondering why it had this figure.

data read length ->15
 01 FF FF 00 42 C1 23 00 59 14 00 00 20 B3 01 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
temperature found, sensor # 0
Temperature data found
send PC ready result 1
Current data 10:52:11: Temperature= 2.5 Windspeed =0.0 Gustspeed =0.0 Direction =0 Humidity=89 Barometer=1013.0 Daily Rain=0.0
**** doing minute routines now 10:52:11
**** updating clientraw extra files
**** updating data logs

Offline Weather Display

  • Posts: 85,069
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Weather Display
Re: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid
« Reply #28 on: January 14, 2018, 05:56:18 PM »
there must be some differences with this station type compared to the wmr100 for the data output
which does not affect the windows version
but does affect consolewd
which is due to differences in the way it gets the data
i.e consolewd is looking for certain markers
what I will do is output all the raw data as it arrives

Offline Weather Display

  • Posts: 85,069
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Weather Display
Re: Command not found when running sudo ./configure && make for libhid
« Reply #29 on: January 15, 2018, 03:33:28 AM »
actually in checking my code, all the raw data that arrives is shown
e.g like
data read length ->15
 01 FF FF 00 42 C1 23 00 59 14 00 00 20 B3 01 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

can you collate and post all that data that arrives?

 

cumulus