cloudy cloudy

Author Topic: Strange Temperature Flucuations  (Read 146 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline johnmac78

  • Posts: 25
  • Westminster, Massachusetts USA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 62.0.3202.94
    • Village at Old Mill - Weather
Strange Temperature Flucuations
« on: November 28, 2017, 03:08:15 PM »
I am using Weather Display along with the Saratoga Templates and every once in a while my temperture goes way higher than what the actual temperature is. Last night my website was reporting a temperature of 50.1 degrees at 10:30 PM, actual temp was around 28. When I got up this morning, it was still at 50.1, but I noticed the console on my weather station was reading 25. I did not have a chance to check the weather display screen to see what it was reading, as it appears the readings are back to normal. This happened one other time when I was away and was corrected when I had returned.

I have a very old Davis Weather Monitor II and I thought that the sensor had finally failed, but am having second thoughts on that, since the console read the correct reading. Other than a wacky sensor, is there anything else that would cause this fluctuation in the software? The temperature stayed around 50.1 for about 10 hours.

Weather Display Ver 1037S59

Thanks in advance for any suggestions or thoughts.

John
John
scannorthcounty.net

Offline Weather Display

  • Posts: 82,667
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 62.0.3202.94
    • Weather Display
Re: Strange Temperature Flucuations
« Reply #1 on: November 28, 2017, 10:46:21 PM »
its not all that clear, but do you mean that WD was reporting a reading of 50F (and also had that same reading as the max temp for the day)
I did make an improvement for the WMII in the latest update of WD

Offline johnmac78

  • Posts: 25
  • Westminster, Massachusetts USA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 62.0.3202.94
    • Village at Old Mill - Weather
Re: Strange Temperature Flucuations
« Reply #2 on: November 29, 2017, 12:34:49 AM »
its not all that clear, but do you mean that WD was reporting a reading of 50F (and also had that same reading as the max temp for the day)
I did make an improvement for the WMII in the latest update of WD

Brian,

The short answer is that WD reported a high temp of 51.1 for the day. That erroneous temp was reported from about 10:30 PM the night before until 09:10 the next morning and at 09:11 AM, the temp went back to 25.6, which I believe was the correct temp at that time. (Looking at the monthly history, this may have been the incorrect actual temp - see history comment below) During the night, it appears the temp fluctuated up and down, but never below 45 degrees, when the actual temp was well below that (High teens/low twenties). Looking at my history, it looks like it has done this a number of times and reverts to 25.6 degrees when it clears from the high reading. As reported in my first post, I believe the WMII console was showing the correct temp and not 50.1. Will have to wait for it to happen again to confirm.

I will upgrade to the latest version and see if that makes a difference. It is not a consistent problem, so hard to track down. Thanks for the response.

John
John
scannorthcounty.net

 

cumulus