cloudy cloudy

Author Topic: 1-wire reader & laser sensor  (Read 2231 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline charmed

  • Posts: 176
  • Fredericton, New Brunswick
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Firefox 57.0
    • Fredericton Area Weather
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #30 on: December 04, 2017, 11:33:37 PM »
It finds it but no data flow.

Devices found 0417 DD03
Lazer snow connected 0417 DD03

Using lrtimelog.exe to read the sensor on win8.1

Offline Weather Display

  • Posts: 82,636
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 62.0.3202.94
    • Weather Display
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #31 on: December 04, 2017, 11:56:42 PM »
I will need to use a different HID USB component then by the looks

Offline schwab

  • Posts: 39
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 51.0.2704.79
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #32 on: December 05, 2017, 12:16:39 AM »
I will then hold off until your next version is released...Thanks.

Offline Weather Display

  • Posts: 82,636
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 62.0.3202.94
    • Weather Display
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #33 on: December 05, 2017, 12:19:11 AM »
I need to know the hex value of the PID and VID using windows device manager

Offline schwab

  • Posts: 39
  • OS/Browser:
  • Mac OS X 10.13
  • Firefox 57.0
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #34 on: December 05, 2017, 01:18:55 AM »
I do not know how to find the hex value of the PID and VID using windows device manager.

I apologize for my ignorance.

Also please be aware something has changed in your website's security certificate.

The connection warning I received is attached and it is occurring no matter where I log in and despite using multiple platforms.

Thanks.

Offline Weather Display

  • Posts: 82,636
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 62.0.3202.94
    • Weather Display
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #35 on: December 05, 2017, 01:24:02 AM »
yes, I know about the forum certificate error
I am not the forum admin, so I can not help with that, sorry

re vid/pid hex
simply run windows device manager, then see the usb/hid devices, find your device (the lazer sensor) and it should show the vid/hid values there (properties)

Offline schwab

  • Posts: 39
  • OS/Browser:
  • Mac OS X 10.13
  • Firefox 57.0
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #36 on: December 05, 2017, 01:51:33 AM »
I am including two devices as supposedly the Fluke 414D may be recognized as a keyboard in the Dallas1wire...I am not certain I am giving you the correct devices.


Found under HID device:

Device HID\VID_0417&PID_DD03&MI_00\9&14cb3d3&0&0000 was configured.

 

Driver Name: input.inf

Class Guid: {745A17A0-74D3-11D0-B6FE-00A0C90F57DA}

Driver Date: 06/21/2006

Driver Version: 10.0.14393.82

Driver Provider: Microsoft

Driver Section: HID_Raw_Inst.NT

Driver Rank: 0xFF1004

Matching Device Id: HID_DEVICE_UPR:FF00-FFFF

Outranked Drivers: input.inf:HID_DEVICE:00FF1005

Device Updated: false

Parent Device: USB\VID_0417&PID_DD03&MI_00\8&27c7df8b&0&0000

Found under Keyboard:
Device HID\VID_0417&PID_DD03&MI_01\9&280bb056&0&0000 was configured.

 

Driver Name: keyboard.inf

Class Guid: {4D36E96B-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Driver Date: 06/21/2006

Driver Version: 10.0.14393.0

Driver Provider: Microsoft

Driver Section: HID_Keyboard_Inst.NT

Driver Rank: 0xFF1003

Matching Device Id: HID_DEVICE_SYSTEM_KEYBOARD

Outranked Drivers: input.inf:HID_DEVICE:00FF1005

Device Updated: false

Parent Device: USB\VID_0417&PID_DD03&MI_01\8&27c7df8b&0&0001

Offline Weather Display

  • Posts: 82,636
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 62.0.3202.94
    • Weather Display
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #37 on: December 05, 2017, 02:10:50 AM »

Offline schwab

  • Posts: 39
  • OS/Browser:
  • Mac OS X 10.13
  • Firefox 57.0
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #38 on: December 05, 2017, 02:16:58 AM »
I took photos of the Device Manager window before and after unplugging the Fluke 414D (with the TrippLite active USB cable extension)

See before (9099) and after (9100) photos if that helps

Offline Weather Display

  • Posts: 82,636
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 62.0.3202.94
    • Weather Display
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #39 on: December 05, 2017, 02:25:14 AM »
see my message above about a new test version to test

Offline schwab

  • Posts: 39
  • OS/Browser:
  • Mac OS X 10.13
  • Firefox 57.0
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #40 on: December 05, 2017, 02:38:51 AM »
No logging is taking place in the chronlazersnow app window

This may be an issue of me sending the incorrect device info...but thanks so much for your patience and trying

Offline Weather Display

  • Posts: 82,636
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 62.0.3202.94
    • Weather Display
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #41 on: December 05, 2017, 02:42:28 AM »
you have sent the correct info
does it say connected?
it might be that I need to send a command to get it to log
it might be that you need to run the software that comes with it at the same time
(try doing that with the dallas1wirereader program)

Offline schwab

  • Posts: 39
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 51.0.2704.79
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #42 on: December 05, 2017, 03:00:38 AM »
Bad news...

The LR Demo Program runs but there's no data being measured...even after a complete system restart & unplug/plug USB

Cron Lazer Snow shows nothing...

Offline schwab

  • Posts: 39
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 51.0.2704.79
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #43 on: December 05, 2017, 03:05:47 AM »
UPDATE:

I got my usual setup going again...give me a few minutes to try the cron program again

Offline schwab

  • Posts: 39
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 51.0.2704.79
Re: 1-wire reader & laser sensor
« Reply #44 on: December 05, 2017, 03:13:11 AM »
Cronlazersnow still is not logging or sending any message regarding connecting....by the way in the US laser is with an "s" not "z"

Thanks for your efforts

Would downloading the free  LRSimple program from porcupinelabs.com ...that I can verify is logging... help you?

 

cumulus