cloudy cloudy

Author Topic: Support for new Oregon Scientific WMR-89  (Read 19116 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline frank75sil

  • Posts: 4
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 65.0.3325.181
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #75 on: April 18, 2018, 04:25:48 AM »
yes, but only reading the data logger, after the value read directly from the wmr89 online is correct.
« Last Edit: April 25, 2018, 06:02:52 AM by frank75sil »

Offline Spuds

  • Posts: 34
  • Castleford in the West Riding of Yorkshire, UK
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 58.0.3029.110
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #76 on: May 06, 2018, 06:20:26 AM »
Brian
After having the first full sunny day without a cloud since purchasing the WMR-89 the UV sensor (UVN800) on my console was registering 5.  WDL was displaying 0. I followed your guide on the sensor  but still cant get WD to show the readings from the sensor. Also the present conditions were showing overcast and gloomy/dry when in fact it was full sun. Not sure what I've changed to cause this but I don't seem able to correct it.
« Last Edit: May 06, 2018, 06:26:20 AM by Spuds »

Offline Weather Display

  • Posts: 84,192
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 66.0.3359.139
    • Weather Display
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #77 on: May 06, 2018, 10:11:17 AM »
note that UV is not going to give you a solar wm/2 reading, which is what the solar % needs
are you using the update version where I added uv support?

Offline Spuds

  • Posts: 34
  • Castleford in the West Riding of Yorkshire, UK
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 58.0.3029.110
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #78 on: May 06, 2018, 10:42:38 AM »
I am on V10.37S70, I will check if this is the latest. I just need the UV to fill in the UV on WDL as in the screenshot, above, as it did previously.

Offline Spuds

  • Posts: 34
  • Castleford in the West Riding of Yorkshire, UK
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 58.0.3029.110
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #79 on: May 06, 2018, 10:54:13 AM »
Hi Brian, the update fixed the UV readings, as in the screendump, but the current conditions are wrong, this is something I have changed when trying to resolve the UV problem but for the life of me I can't get it back.

Offline Weather Display

  • Posts: 84,192
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 66.0.3359.139
    • Weather Display
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #80 on: May 06, 2018, 10:30:42 PM »
what I could do is use the UV reading to estimate solar wm/2 to use for the solar conditions

Offline Spuds

  • Posts: 34
  • Castleford in the West Riding of Yorkshire, UK
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 58.0.3029.110
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #81 on: May 07, 2018, 07:25:07 AM »
That would be brilliant, thank you Brian.

Offline Weather Display

  • Posts: 84,192
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 66.0.3359.139
    • Weather Display
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #82 on: May 07, 2018, 08:41:15 PM »
OK
try a new .zip update of WD, ready now

Offline Spuds

  • Posts: 34
  • Castleford in the West Riding of Yorkshire, UK
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 58.0.3029.110
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #83 on: May 08, 2018, 02:55:14 PM »
I've installed the update I just now need to do some reading to see how to set this up. thanks for your time Brian, appreciated.