cloudy cloudy

Author Topic: Support for new Oregon Scientific WMR-89  (Read 26908 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline GeorgieB82

  • Posts: 12
  • OS/Browser:
  • Android 5.0.2
  • Chrome 47.0.2526.76
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #30 on: December 06, 2015, 06:25:36 PM »
Sounds like I've got a nice new weather station that only does half of what I want it to do 😠

Offline dudleyweather

  • Posts: 79
  • Dudley, West Midlands, UK
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 55.0.2883.87
    • Dudley Weather
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #31 on: January 05, 2017, 11:46:04 AM »
Has anyone found a solution to using the WMR89 with Weather Display?

Offline Weather Display

  • Posts: 87,020
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 55.0.2883.87
    • Weather Display
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #32 on: January 05, 2017, 05:25:02 PM »
OS has never released the data protocol (which is very non standard by the looks, very low level communication type...why manufactures do this...come up with a proprietry communication system is strange...why not go with modern, proven, standards?)

Offline dudleyweather

  • Posts: 79
  • Dudley, West Midlands, UK
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 55.0.2883.87
    • Dudley Weather
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #33 on: January 10, 2017, 12:36:12 PM »
Thanks for the reply as ever Brian.

Pity OS have chosen that route.

Offline trevorbird

  • Posts: 1
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Mozilla compatible
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #34 on: January 23, 2017, 02:55:10 PM »
Does anybody know if I will ever be able to use the WMR-89 with Weather Display?

Offline Weather Display

  • Posts: 87,020
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Weather Display
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #35 on: January 24, 2018, 06:24:15 AM »
Hi
I have made progress finally on getting data from a WMR89 station :)
will need some testers

Offline Weather Display

  • Posts: 87,020
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 63.0.3239.132
    • Weather Display
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #36 on: January 25, 2018, 01:02:48 AM »
I have now added direct usb support for the OS WMR89 station now , latest update of WD :)

Offline Spuds

  • Posts: 34
  • Castleford in the West Riding of Yorkshire, UK
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 58.0.3029.110
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #37 on: February 14, 2018, 04:38:18 PM »
Hi Brian, does this also mean that WD will support the 7 day data logger too?

Offline Weather Display

  • Posts: 87,020
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Android 5.0.1
  • Chrome 64.0.3282.137
    • Weather Display
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #38 on: February 14, 2018, 07:18:53 PM »
I have not added support for the logged data yet
Just live data
But I can look into that

Offline Spuds

  • Posts: 34
  • Castleford in the West Riding of Yorkshire, UK
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 58.0.3029.110
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #39 on: February 15, 2018, 08:47:28 AM »
That would be appreciated.  I am taking receipt of the WMR-89 today and the data logger was one of the main reasons for my purchase. My station is located remotely, which I access through TeamViewer, and regularly looses data on OS updates etc. Thanks Brian.

Offline Spuds

  • Posts: 34
  • Castleford in the West Riding of Yorkshire, UK
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 58.0.3029.110
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #40 on: February 15, 2018, 07:05:18 PM »
I received the WMR this morning and apart for a problem installing the USB driver, and bypassing Windows digital signing, I have it up and running with Weather Display. There is one problem that I have come across so far. I have three temperature sensors in use with weather display. Unfortunately WD appears to be polling all of them at different times. It was a couple of hours before I realised this so I have edited the logfile and reset the maximum temperature but I do not know how to reset this graph

As a temporary measure I have taken the batteries out of sensors 2 and 3.

If I can be any help in the testing I am more than willing Brian.





Offline Weather Display

  • Posts: 87,020
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Android 5.0.1
  • Chrome 64.0.3282.137
    • Weather Display
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #41 on: February 16, 2018, 12:59:02 AM »
Hmmmm,each temp sensor should have a sensor
Number associated with it in the data
Sensor 1 WD will use for outdoor temperature
I would need to add some debug code

Offline Spuds

  • Posts: 34
  • Castleford in the West Riding of Yorkshire, UK
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 58.0.3029.110
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #42 on: February 16, 2018, 10:17:28 PM »
A couple of weird temperature readings tonight. Strangely nothing was recorded in the log files.

Offline Weather Display

  • Posts: 87,020
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 64.0.3282.167
    • Weather Display
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #43 on: February 18, 2018, 08:54:39 PM »
use a new .zip update of WD
where only sensor #1 is used for outdoor temperature (and you can change that , the sensor number, in the weather station type setup)
that should help

Offline Spuds

  • Posts: 34
  • Castleford in the West Riding of Yorkshire, UK
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 58.0.3029.110
Re: Support for new Oregon Scientific WMR-89
« Reply #44 on: February 18, 2018, 09:39:01 PM »
Hi Brian

Thanks for taking time with the update. Is this the setting you refer to? I will monitor over the next few days.

I have another problem where, after a period of a few hours, WD stops updating the readings from the weather station, even though on the weather station console it displays that the USB is connected. I have checked that the Windows power saving is not enabled. The only fix I've found is to restart Weather Display.

 

cumulus