cloudy cloudy

Author Topic: WDliveapp setup?  (Read 8033 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mtn_Man

  • Posts: 159
  • Asheville NC
  • OS/Browser:
  • Win NT 6.3
  • Firefox 38.0
    • Sunset Mountain Weather
WDliveapp setup?
« on: May 31, 2015, 11:20:43 PM »
Just installed WDLiveapp on my android phone, and entered the url of my website.

My clientraw.txt file is being uploaded to the root directory on my webpage server.  I have confirmed this by accessing it directly from a browser by entering  the URL of my website followed by "/clientraw.txt" and the current file immediately displays.

Yet entering the URL in the app on my andorid but no data is displayed. 

Ideas, what am I missing?

Offline Weather Display

  • Posts: 85,453
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 6.3
  • Chrome 42.0.2311.135
    • Weather Display
Re: WDliveapp setup?
« Reply #1 on: May 31, 2015, 11:42:14 PM »
what are you entering as the URL

normally WDliveapp gets the data via the wdsendtetherdata program
(with the latest version of WD..enabled that under setup,,,and you can set there the url to the clientraw.txt file for use when you are not connected to your home network)

Offline Mtn_Man

  • Posts: 159
  • Asheville NC
  • OS/Browser:
  • Win NT 6.3
  • Firefox 38.0
    • Sunset Mountain Weather
Re: WDliveapp setup?
« Reply #2 on: May 31, 2015, 11:52:41 PM »
The url of my website.

The clientraw.txt is there, in the root directory, confirmed with browser, an ftp client and the Weather Live-ish https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.diong.weatherlive_ish which is accessing the file

Offline Weather Display

  • Posts: 85,453
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 6.3
  • Chrome 42.0.2311.135
    • Weather Display
Re: WDliveapp setup?
« Reply #3 on: June 01, 2015, 12:21:33 AM »
are you putting
http://www.
as part of the URL?

Offline Mtn_Man

  • Posts: 159
  • Asheville NC
  • OS/Browser:
  • Win NT 6.3
  • Firefox 38.0
    • Sunset Mountain Weather
Re: WDliveapp setup?
« Reply #4 on: June 01, 2015, 12:47:31 AM »
tried

<url>
www.<url>
http://<url>
http://www.<url>

No data is displayed.

Offline Weather Display

  • Posts: 85,453
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 6.3
  • Chrome 42.0.2311.135
    • Weather Display
Re: WDliveapp setup?
« Reply #5 on: June 01, 2015, 01:08:15 AM »
are you sure you are using WDliveapp?
I think you are in fact using a different app?

Offline Mtn_Man

  • Posts: 159
  • Asheville NC
  • OS/Browser:
  • Win NT 6.3
  • Firefox 38.0
    • Sunset Mountain Weather
Re: WDliveapp setup?
« Reply #6 on: June 01, 2015, 01:21:56 AM »
Yes, got the link from the download page (http://www.weather-display.com/files.php) and it matches the screen shots displayed there, except there is no data.

Offline Weather Display

  • Posts: 85,453
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 6.3
  • Chrome 42.0.2311.135
    • Weather Display
Re: WDliveapp setup?
« Reply #7 on: June 01, 2015, 01:24:01 AM »
I was surpised then that you are adding <url> to the url
just set the url like it appears in your browser window
e.g
http://www.mywebsite.com/clientraw.txt

Offline Mtn_Man

  • Posts: 159
  • Asheville NC
  • OS/Browser:
  • Win NT 6.3
  • Firefox 38.0
    • Sunset Mountain Weather
Re: WDliveapp setup?
« Reply #8 on: June 01, 2015, 01:38:06 AM »
was using the "<url>" only to indicate that is where "www.mysite.com" was typed.  The <url> portion was not actually typed in.

Ah, that did it.  The way the setup screen is worded I 'assumed' it only needed the URL and directory if the file isn't in the root directory.
« Last Edit: June 01, 2015, 01:40:21 AM by Mtn_Man »

Offline Mtn_Man

  • Posts: 159
  • Asheville NC
  • OS/Browser:
  • Win NT 6.3
  • Firefox 38.0
    • Sunset Mountain Weather
Re: WDliveapp setup?
« Reply #9 on: June 01, 2015, 05:28:59 PM »
I have set everything to non-metric, and everything is displayed in F, MPH, in/hg, except rain (day/month/year) is still displayed in mm.

Offline Weather Display

  • Posts: 85,453
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 6.3
  • Chrome 43.0.2357.81
    • Weather Display
Re: WDliveapp setup?
« Reply #10 on: June 01, 2015, 07:32:21 PM »
normally those settings get setup via the tethering data
but I will look into this problem for when not using that data

Offline oreokid

  • Posts: 154
  • Lancaster, PA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 38.0
    • Office weather
Re: WDliveapp setup?
« Reply #11 on: June 06, 2015, 03:15:04 AM »
I too am getting rain in mm, not in.  Rest of the data is non-metric.
thanks.
steve

Offline Weather Display

  • Posts: 85,453
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 6.3
  • Chrome 43.0.2357.81
    • Weather Display
Re: WDliveapp setup?
« Reply #12 on: June 06, 2015, 05:26:37 AM »
I will get an update out now which should fix this

Offline oreokid

  • Posts: 154
  • Lancaster, PA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 38.0
    • Office weather
Re: WDliveapp setup?
« Reply #13 on: June 08, 2015, 06:08:24 PM »
Thanks, Brian!  That fixed it.  Now.. I get a reading for leaf wetness, but have no sensor? for that?
Thanks.
steve

Offline Weather Display

  • Posts: 85,453
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 6.3
  • Chrome 43.0.2357.81
    • Weather Display
Re: WDliveapp setup?
« Reply #14 on: June 08, 2015, 06:50:20 PM »
what is the reading that is showing up?