cloudy cloudy

Author Topic: Steelseries Gauges for WD  (Read 137146 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Budgie

  • Martin
  • Global Moderator
  • Posts: 6,026
  • CWOP: CW7959
  • Lochaber, Scotland
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 10.0
    • Lochaber-Weather
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #15 on: February 06, 2012, 11:41:19 PM »
Indoor humidity uses the %hum% tag in the download, it should be using %indoorhum%.
Also, if you have a VP2 then you can use %vpforecasttext% for the forecast, the download has just "Settled Fine" as a standard.  :wink:

dan_public

  • Guest
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #16 on: February 07, 2012, 02:36:36 AM »
..
ps , is it fact or just opinion that iphone/ipad sales are and are going to outstrip Andriod equivalent?
as I have android phone/pad and love them :)
Brian,

Hi.  Since the iPhone4s has come out, iPhone and Android sales have been pretty close, with Android taking the lead during the middle of the 2011.  In the last few months of 2011, Android sales have dropped while iPhone 4S sales have risen as a percent of total sales:  http://gigaom.com/2012/01/09/iphone-breathing-down-the-neck-of-android-in-u-s/ .   That said, what is more important to weather website owners (IMO) is the web traffic, especially tablet traffic: http://www.padgadget.com/2012/02/01/android-tablet-web-traffic-still-no-match-for-ipad/ .

Another factor to consider is that Apple will be rolling out the iPad 3 and iPhone 5 in roughly March and mid year, respectively.   That will bring in another influx of new users and more browsing by current users.   

But it's not important which platform we use personally.  I like my iPhone (and iPad); it's WAY better than my Win Mobile 5/6 (which was junk).    You and several of my friends like Androids.   No worries.  They are all good devices.

The key is choice.  I don't want to be forced to choose my mobile devices based on what websites they can use.   IMO, our websites should be fully available on ANY platform.  Until now, the tablet which accounts for almost 55% of web traffic (iPad) could not see realtime weather.   These SteelSeries Gauges and their offspring should change that.    I want my website to be one of the first.

Regards,

Dan.




Offline BfdWx

  • Posts: 1,607
  • Branford Connecticut
  • OS/Browser:
  • Mac OS X 10.7.2
  • Safari 5.1.2
    • Southern CT Weather
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #17 on: February 07, 2012, 03:14:37 AM »
First stab.....TEST PAGE ONLY, may change. :D


http://stillweather.com/index2.php

Offline Weather Display

  • Posts: 87,437
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 9.0.1
    • Weather Display
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #18 on: February 07, 2012, 03:18:56 AM »
they look great!
and they integrate very well into the web page
well done :)

dan_public

  • Guest
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #19 on: February 07, 2012, 03:34:54 AM »
First stab.....TEST PAGE ONLY, may change. :D


http://stillweather.com/index2.php
Very nice! Especially the integration.  This is the nicest integration of SteeleSeries graphs that I've seen.  :thumbright: :thumbright:

Dan.

Offline blainec

  • Global Moderator
  • Posts: 442
  • Calgary, Ab.
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 11.0
    • Weather YYC
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #20 on: February 07, 2012, 05:14:52 AM »
My first try with it, a few gauges aren't working.

http://calgary.westerncawx.net/gauges/gauges-ssT.htm

Offline SpireWeather

  • Posts: 460
  • Salisbury, UK
  • OS/Browser:
  • iOS 5.0.1
  • Safari 5.1
    • SpireWeather
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #21 on: February 07, 2012, 07:17:56 AM »
First stab.....TEST PAGE ONLY, may change. :D


http://stillweather.com/index2.php

Nice work!

How have you managed to get the graphs to work on tapping the gauges?

Offline jacg

  • Posts: 99
  • Ruinen, Drenthe, The Netherlands
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • MS IE 9.0
    • Het weer in Ruinen
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #22 on: February 07, 2012, 08:26:53 AM »
There is no prob getting the graphs working, depends on what you want to show.

Here on my testpage the 1st gauge graph is working:

http://www.hetweerinruinen.nl/flash/gauge3/gauges-ssT-nl.htm

i used wxgraphs(jpgraph) to create the graph, in gauges.js set the var imgPathURL to your wxgraphs dir.
And in stead of ddimgtooltip.min.js use ddimgtooltip.js. Don't forget to set this in your page also!
Edit ddimgtooltip.js, on line 24 etc you can change the temp.png in for example temp_24hr.php.

And then you have your graph made live on the fly.

Jacco

Offline SpireWeather

  • Posts: 460
  • Salisbury, UK
  • OS/Browser:
  • iOS 5.0.1
  • Safari 5.1
    • SpireWeather
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #23 on: February 07, 2012, 09:45:11 AM »
A couple more questions...

My gauges only seem to update once a minute but I understand the clientraw data is uploaded every 3 seconds. How do I get a truly "live" experience?

Also, this will be child's play to many of you in here so please bear with me... What html code would I use to insert one live wind gauge into the sidebar of my website? So that clicking this takes me to my main gauges page?

Thanks in advance,

Simon
www.spireweather.co.uk/SteelSeries/gauges.htm

Offline weatherbee

  • Posts: 726
  • Sherman, Ct.
  • OS/Browser:
  • Win XP
  • Chrome 16.0.912.77
    • Sherman Ct. Weather
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #24 on: February 07, 2012, 01:51:08 PM »
Quote
My gauges only seem to update once a minute
This can be changed in the file gauges.js
Sony Pentium 4, 1.6 GHZ,512 MB Ram, Windows XP Pro, SP2


Offline DougW

  • Posts: 129
  • Ardmore, OK
  • OS/Browser:
  • Win XP
  • Firefox 10.0
    • Ardmore Weather Live
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #25 on: February 07, 2012, 03:59:01 PM »
Playing around with this and works in Fire Fox but will not work in I.E. Anyone else having this problem?
Steel Guages

Thanks, Doug

Offline Budgie

  • Martin
  • Global Moderator
  • Posts: 6,026
  • CWOP: CW7959
  • Lochaber, Scotland
  • OS/Browser:
  • Win XP
  • MS IE 6.0
    • Lochaber-Weather
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #26 on: February 07, 2012, 04:08:56 PM »
Which IE, I think that being HTML5 then it has to be IE 9 or above, maybe IE 8, I'm not sure.  :wink:

Offline DougW

  • Posts: 129
  • Ardmore, OK
  • OS/Browser:
  • Win XP
  • Firefox 10.0
    • Ardmore Weather Live
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #27 on: February 07, 2012, 04:12:20 PM »
Which IE, I think that being HTML5 then it has to be IE 9 or above, maybe IE 8, I'm not sure.  :wink:
I'm running I.E. 8. Does this mean that this script will only run with I.E. 9? Or can it be modified to run with older versions?

Thanks, Doug
« Last Edit: February 07, 2012, 04:14:55 PM by DougW »

Offline Budgie

  • Martin
  • Global Moderator
  • Posts: 6,026
  • CWOP: CW7959
  • Lochaber, Scotland
  • OS/Browser:
  • Win XP
  • MS IE 6.0
    • Lochaber-Weather
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #28 on: February 07, 2012, 04:15:44 PM »
Maybe that it's IE9 and up then.
I updated to IE10 last week and it works OK for me on that so maybe try updating. You should get it through standard Windows Update.

Offline SpireWeather

  • Posts: 460
  • Salisbury, UK
  • OS/Browser:
  • iOS 5.0.1
  • Safari 5.1
    • SpireWeather
Re: Steelseries Gauges for WD
« Reply #29 on: February 07, 2012, 04:26:32 PM »
This can be changed in the file gauges.js

Thanks weatherbee, maybe I'm missing something but I can't see that setting in there. Can you help?

Thanks,

Simon