cloudy cloudy

Author Topic: metar & synop codes sending with e-mail not running  (Read 4320 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline meteofrog

  • Posts: 774
  • AUSTRIA (4829'26"N 1639'30"E)
    • Meteonex
metar & synop codes sending with e-mail not running
« on: December 07, 2003, 11:48:59 AM »
hi Brian, I know you are very busy, but
sending the synop codes with e-mail does not work.

please have a look at ftplogfull.txt:

*****list of files uploaded********

*******actual messages from upload session********
Starting to Dial Connection: eTel
New Connection Found: eTel
Status: Connecting/Dialling
Status: Validating User and Password
Status: Connected/Online
Checking for what else to do...
there are 2 more things to do
Sending Synoptic
Synop to email not found
Checking for what else to do...
there are 1 more things to do
Sending Metar
Connecting to mail server.
Connected.
220 surfeu.at ESMTP CommuniGate Pro 4.1.6 is glad to see you!
EHLO oemcomputer
250-surfeu.at domain name should be qualified oemcomputer
250-HELP
250-PIPELINING
250-ETRN
250-DSN
250-TURN
250-ATRN
250-SIZE 10485760
250-STARTTLS
250-8BITMIME
250 EHLO
Disconnected.
164: [164] (no description available)
Finshed email agenda
Finished email agenda, no ftp items to do...
Doing abort procedure/program close...
Will disconnect regardless flag is set....
Disconnecting the modem now
Status: Disconnected/Offline

Thanks very much!
(Vers 9.96.a)
meteofrog
-------------------------------------------

System:
Win XP / Intel Celeron 2.0 / ADSL / ZoneAlarm, VP2 wireless, soil temp, leaf wetness, solar

Online Weather Display

  • Posts: 87,239
  • Davis VP2
  • New Zealand
    • Weather Display
metar & synop codes sending with e-mail not running
« Reply #1 on: December 07, 2003, 04:06:55 PM »
250-STARTTLS
250-8BITMIME
250 EHLO
Disconnected.
164: [164] (no description available)

your mail server has disconnected you
do you use a secure mail server?
if so, the synop email i have not hooked up to a secure mail server

Offline meteofrog

  • Posts: 774
  • AUSTRIA (4829'26"N 1639'30"E)
    • Meteonex
metar & synop codes sending with e-mail not running
« Reply #2 on: December 08, 2003, 07:08:38 AM »
I dont know, if this is a secure mail server or not....

What is to do now? I am using 9.96a with ftp 6.42.
The newer vers of ftp crashes (there is something written something like NO PROTOCOL or similar in the ftpfulllog.txt - unfortunately didnt save this protocol)

I am also a bit afraid of installing a new vers, because I am sending every 1 hour weather data to our broadcasting cooperation and also to the Central Institute of Meteorology and Geodynamics in Vienna.

Therefore it is complicate, if there is a crash .....

Best would be, installing a new vers, if there are all features like synop and each e-mail weather report ist running.....

Cheers
meteofrog
-------------------------------------------

System:
Win XP / Intel Celeron 2.0 / ADSL / ZoneAlarm, VP2 wireless, soil temp, leaf wetness, solar

Online Weather Display

  • Posts: 87,239
  • Davis VP2
  • New Zealand
    • Weather Display
metar & synop codes sending with e-mail not running
« Reply #3 on: December 08, 2003, 08:39:10 AM »
ok, now, do you have the produce metar and email metar switches on>?
you should then have a file called metar.txt in the synopmetar folder
and do you have all the settings for the email set correct on the setup screen, like a email to send the metar to?
also, the from email , address, i have just discovered, is the setting you have set in the weather report setup,for  the from setting...try setting that there
also, checking the code, it looks like i may have made an error:you will need to have the email to send to set as the #3 email send to
try that
if all that fails, then try attaching the metar.txt file to a normal weather report email send, maybe