cloudy cloudy

Author Topic: WD appears to have exploded.  (Read 1096 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline NorCal Dan

  • Dan - KJ6RGX
  • Posts: 10,274
  • Davis Vue/Win10
  • Ocean Park, WA.
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 60.0.3112.113
    • Traveling RV Weather
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #15 on: August 31, 2017, 03:54:48 AM »
http://travelingrvwx.com/public/

Offline K3JAE

  • Posts: 1,007
  • CoCoRaHS: TN-CR-7; WxUngrd: KTNBRUCE2; CWOP: AT066
  • Carroll County, TN, USA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 55.0
    • K3JAE's Weather Station
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #16 on: August 31, 2017, 04:13:03 AM »
What version is that?  I appears to be similiar to what I have... but will try it.


73's de K3JAE
John
K3JAE Weather Station

Offline NorCal Dan

  • Dan - KJ6RGX
  • Posts: 10,274
  • Davis Vue/Win10
  • Ocean Park, WA.
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 60.0.3112.113
    • Traveling RV Weather
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #17 on: August 31, 2017, 04:16:46 AM »
Build 56 from the 22nd of Aug.


As far as troubleshooting that's all I can think of to try.  If the wd2.txt file is used then WD should startup like brand new install.  If you have a tray icon then all I can think of is WD is opening off your screen.  You would need to search the forum for old posts where Brian mentions the setting that controls that.  I'm not 100% sure the wd2.txt file function still works, it's been a long time since I used it and Brain may have removed it.  If that's the case then I would pull up your ini file in a text editor and see if you can find the setting for screen location.

Sorry, that's all I can think of to try.  Wish you luck in finding the cause...73
« Last Edit: August 31, 2017, 04:26:39 AM by NorCal Dan »

Offline K3JAE

  • Posts: 1,007
  • CoCoRaHS: TN-CR-7; WxUngrd: KTNBRUCE2; CWOP: AT066
  • Carroll County, TN, USA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 55.0
    • K3JAE's Weather Station
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #18 on: August 31, 2017, 04:22:10 AM »
OK, well it is showing as b55 which is no big deal.  However... no change to my issue.

The Tray Icon loads, NO RapidUpdates or FTPs load... If I force them they will load but since the main program does not seem to be functioning I am sending in old data.

I do get a taskbar icon but it is pure white with the WD logo in the middle of it (most likely the icon loading). Nothing is resolving this issue. Seems something is missing maybe in WinBLOWS? Although I can find no issue with it and nothing reports in. I cannot see any error logs for WD so That is not going to assist me.

Hum....  ](*,)


73's de K3JAE
John
K3JAE Weather Station

Offline K3JAE

  • Posts: 1,007
  • CoCoRaHS: TN-CR-7; WxUngrd: KTNBRUCE2; CWOP: AT066
  • Carroll County, TN, USA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 55.0
    • K3JAE's Weather Station
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #19 on: August 31, 2017, 04:35:29 AM »
When you note make a wd2.txt file... I assume this is a blank file in the wdisplay (or new folder) root?


73's de K3JAE
John
K3JAE Weather Station

Offline Weather Display

  • Posts: 82,358
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 60.0.3112.90
    • Weather Display
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #20 on: August 31, 2017, 05:03:58 AM »
is there any error under view, program event log?

Offline K3JAE

  • Posts: 1,007
  • CoCoRaHS: TN-CR-7; WxUngrd: KTNBRUCE2; CWOP: AT066
  • Carroll County, TN, USA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 55.0
    • K3JAE's Weather Station
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #21 on: August 31, 2017, 05:08:53 AM »
I do not know Brian... I have NO main screen or access whatsoever to anything. I literally have nothing loading on the desktop,


73's de K3JAE
John
K3JAE Weather Station

Offline Weather Display

  • Posts: 82,358
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 60.0.3112.90
    • Weather Display
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #22 on: August 31, 2017, 05:18:25 AM »
try
exit WD via task manager
then run windows regedit.exe
then search for wdisplayftp.ini
in the registry
back that up (export that whole key)
then delete that whole key
then see if WD starts up, as a test

Offline looney2ns

  • Posts: 3,210
  • Fearless Weather Dog-Loves to watch Lightning.
  • Near Evansville Indiana USA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Chrome 60.0.3112.113
    • Newburgh Weather
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #23 on: August 31, 2017, 04:14:56 PM »
It that computer on a Backup UPS? Any power cuts, even briefly can corrupt settings and data files if not on a "good" UPS.

Offline K3JAE

  • Posts: 1,007
  • CoCoRaHS: TN-CR-7; WxUngrd: KTNBRUCE2; CWOP: AT066
  • Carroll County, TN, USA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 55.0
    • K3JAE's Weather Station
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #24 on: August 31, 2017, 06:49:40 PM »
Absolutely. On an APC 2200 Server Back-up.


73's de K3JAE
John
K3JAE Weather Station

Offline Weather Display

  • Posts: 82,358
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 60.0.3112.90
    • Weather Display
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #25 on: August 31, 2017, 07:04:18 PM »
do not put your settings files on a public forum
you should delete that
always email them

I say this just about every day now
but people do not get the message

Offline K3JAE

  • Posts: 1,007
  • CoCoRaHS: TN-CR-7; WxUngrd: KTNBRUCE2; CWOP: AT066
  • Carroll County, TN, USA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 55.0
    • K3JAE's Weather Station
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #26 on: August 31, 2017, 07:11:41 PM »
Brian;

Post deleted - yeah I have to say I was not real keen on doing that but I needed to get it to you if possible. The info@wdisplay email keeps bouncing back to me.

Any chance I can get you to look at the settings and tell me what has blown up? What would you need - not that I am able to give much to you right now since I am running is seriously crippled mode.

I did try to reload the wdisplayftp.reg file from last month and when I do this, it blows up again.  Only if I delete the .ini file will it open and run properly.
« Last Edit: August 31, 2017, 07:25:40 PM by K3JAE »


73's de K3JAE
John
K3JAE Weather Station

Offline Weather Display

  • Posts: 82,358
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 60.0.3112.90
    • Weather Display
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #27 on: August 31, 2017, 08:14:21 PM »
I downloaded the settings file
WD does run and load (it does take a while as it looks like you have done a lot of customisation), with out any errors, using that setting file
so I cant actually duplicate and fix/diagnose

the only way to find out where the problem is, is to delete sections (save the original) from the wdisplayftp.reg file (open and save with notepad.exe), and reload that into the registry (double click) (deleting the registry entry first and exiting WD first)
that is what I would do to find where the problem is, if I could duplicate here (which I cant)


Offline K3JAE

  • Posts: 1,007
  • CoCoRaHS: TN-CR-7; WxUngrd: KTNBRUCE2; CWOP: AT066
  • Carroll County, TN, USA
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • Firefox 55.0
    • K3JAE's Weather Station
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #28 on: August 31, 2017, 08:19:30 PM »
OK, I will wait until Hurricane Harvry (or remnants thereof) get through the area as we are under the gun right now.

I will post as I determine what the issue here is.

Couple of Questions:
By customization.. you refer to what exactly?
By deleting sections, How do I determine where section starts/ends?



73's de K3JAE
John
K3JAE Weather Station

Offline Weather Display

  • Posts: 82,358
  • Davis VP2
  • New Zealand
  • OS/Browser:
  • Win NT 10.0
  • Chrome 60.0.3112.90
    • Weather Display
Re: WD appears to have exploded.
« Reply #29 on: August 31, 2017, 08:26:21 PM »
I refer to main screen customisation (custom tags etc) on the main screen, as per under setup , advanced/misc
Quote
By deleting sections, How do I determine where section starts/ends?
I think you will find that is very obvious once you open the actual setting file in notepad.exe

 

cumulus