cloudy cloudy

Author Topic: Dewpoint  (Read 3345 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline n7xrd

  • Posts: 1,093
  • Steve
  • Long Beach,Wa
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • MS IE 7.0
    • Beachhouse Weather
Dewpoint
« on: November 20, 2013, 05:35:09 PM »
 :(    Is everyones Dewpoint messed up I looked at both my stations and they are   RED X  as well as other stations around me is this normal????   Mine has always been good before.. #-o

Offline niko

  • syzygy
  • Global Moderator
  • Posts: 26,696
  • Crystal Ball broken! Please post the URL.
  • Northern California, U.S.A.
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • MS IE 9.0
Re: Dewpoint
« Reply #1 on: November 20, 2013, 07:43:51 PM »
The temp is OK, so the error is driven by humidity, but if you look a the humidity chart it looks like some station included in the comparison data had very bad readings because the analysis (red) line is crazy for you and your nearby stations. "Garbage in, garbage out", don't worry about your station it but you could let cwop know that there's a problem.
« Last Edit: November 20, 2013, 07:45:35 PM by niko »

Offline NorCal Dan

  • Dan - KJ6RGX
  • Posts: 10,271
  • Davis Vue/Win10
  • Ocean Park, WA.
  • OS/Browser:
  • Mac OS X 10.6
  • Firefox 25.0
    • Traveling RV Weather
Re: Dewpoint
« Reply #2 on: November 21, 2013, 01:30:35 AM »
Is the analysis showing RH over 100%??   #-o

Offline niko

  • syzygy
  • Global Moderator
  • Posts: 26,696
  • Crystal Ball broken! Please post the URL.
  • Northern California, U.S.A.
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • MS IE 9.0
Re: Dewpoint
« Reply #3 on: November 21, 2013, 01:53:14 AM »
Is the analysis showing RH over 100%??   #-o

It would if it could  :lol:

Offline n7xrd

  • Posts: 1,093
  • Steve
  • Long Beach,Wa
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • MS IE 10.0
    • Beachhouse Weather
Re: Dewpoint
« Reply #4 on: November 21, 2013, 01:59:51 AM »
Thanks guys not sure what's up never had a problem now both my stations are off!  AP710 is the other one!   :oops:

Offline n7xrd

  • Posts: 1,093
  • Steve
  • Long Beach,Wa
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • MS IE 10.0
    • Beachhouse Weather
Re: Dewpoint
« Reply #5 on: November 21, 2013, 01:46:10 PM »
The temp is OK, so the error is driven by humidity, but if you look a the humidity chart it looks like some station included in the comparison data had very bad readings because the analysis (red) line is crazy for you and your nearby stations. "Garbage in, garbage out", don't worry about your station it but you could let cwop know that there's a problem.
Well I let them know Niko  Phillip came back and told me my sensors were bad!!!  I find that hard to believe since it is on both stations!!  #-o

Offline n7xrd

  • Posts: 1,093
  • Steve
  • Long Beach,Wa
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • MS IE 10.0
    • Beachhouse Weather
Re: Dewpoint
« Reply #6 on: November 22, 2013, 02:44:04 AM »
It appears my humidity is flat lined for some reason it's been 71% for a few days this must be my problem!!

Offline niko

  • syzygy
  • Global Moderator
  • Posts: 26,696
  • Crystal Ball broken! Please post the URL.
  • Northern California, U.S.A.
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • MS IE 9.0
Re: Dewpoint
« Reply #7 on: November 22, 2013, 03:00:26 AM »
It's not flatlined on the graph I posted above  :?

Offline n7xrd

  • Posts: 1,093
  • Steve
  • Long Beach,Wa
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • MS IE 10.0
    • Beachhouse Weather
Re: Dewpoint
« Reply #8 on: November 22, 2013, 03:02:37 AM »
Niko mine is E2398   Long Beach Wa.
« Last Edit: November 22, 2013, 03:13:07 AM by n7xrd »

Offline n7xrd

  • Posts: 1,093
  • Steve
  • Long Beach,Wa
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • MS IE 10.0
    • Beachhouse Weather
Re: Dewpoint
« Reply #9 on: November 22, 2013, 03:11:55 AM »
WOW even the airport by me has a bad sensor they are as bad as my readings!!

Offline NorCal Dan

  • Dan - KJ6RGX
  • Posts: 10,271
  • Davis Vue/Win10
  • Ocean Park, WA.
  • OS/Browser:
  • Mac OS X 10.6
  • Firefox 25.0
    • Traveling RV Weather
Re: Dewpoint
« Reply #10 on: November 22, 2013, 04:12:07 PM »
http://weather.gladstonefamily.net/site/E2398?days=3#Data

The past 3 days show data...but not overnight.  Batteries ok?  Or do you shutdown WD overnight?
« Last Edit: November 22, 2013, 04:13:40 PM by NorCal Dan »

Offline n7xrd

  • Posts: 1,093
  • Steve
  • Long Beach,Wa
  • OS/Browser:
  • Win 7/Srvr 2008R2
  • MS IE 10.0
    • Beachhouse Weather
Re: Dewpoint
« Reply #11 on: November 23, 2013, 05:39:50 AM »
no it runs all the time But I did shut off CWOP for 1 day to see what would happen!!

 

cumulus